Jesteś na bezglutenowej diecie wegańskiej i tęsknisz za smakiem tradycyjnych pierogów ? Dołącz do naszego kursu, aby razem z nami nauczyć się lepić doskonałe pierogi bez glutenu, nabiału, jajek i mięsa !
Wegańskie i bezglutenowe pierogi mogą być równie smaczne jak te klasyczne. Należy jedynie poznać kilka zasad, aby gotowanie było prawdziwą przyjemnością i przygodą.
Podczas szkolenia poznasz cały proces powstawania takich pierogów — od wykonania ciasta, po lepienie i gotowanie. Przedstawimy Ci 4 różne receptury na wykonanie elastycznego ciasta pierogowego. Pokażemy, jak je nadziewać i lepić, by nie otwierały się w trakcie gotowania. Podzielimy się naszymi sprawdzonymi sposobami na ich właściwe przechowywanie i podgrzewanie. Podpowiemy również, jak w razie potrzeby wymienić poszczególne mąki na inne. Opowiemy także o najczęściej popełnianych błędach oraz jak ich uniknąć.
Ten kurs przywróci Ci wspomnienia z dzieciństwa i sprawi, że pomimo ograniczeń w diecie, będziesz cieszyć się własnoręcznie ulepionymi, przepysznymi pierogami !
Agnieszka
1 grudnia 2021 @ 21:18
Witam,
z wielkim zainteresowaniem będę obserwować Mistrzów w czasie pracy i korzystać z Waszej kochani wiedzy. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam 🙂
Atelier Smaku
1 grudnia 2021 @ 23:34
Witamy serdecznie, bardzo dziękujemy i mamy nadzieję, że z pomocą naszego szkolenia powstaną przepyszne pierogi nie tylko na święta. Dużo zdrowia i smacznego !
Renata
4 grudnia 2021 @ 08:35
Witam
Bardzo dużo Waszych przepisów na pierogi zawiera makę ziemniaczaną. Niestety mam nietolerancję na mąkę ziemniaczaną, teff i sorgo.
Czy znajdę w tym kursie przepisy bez tych rodzajów mąki ?
Atelier Smaku
4 grudnia 2021 @ 08:49
Dzień dobry,
to prawda. Mąka ziemniaczana jest łatwo dostępna i nie generuje dodatkowych kosztów ani specjalnego zastanawiania się nad zakupami, stąd jej obecność. Oczywiście w każdym z przepisów można ją wymienić np. na skrobię z tapioki mniej więcej w tych samych ilościach. Pozdrawiamy i w razie wątpliwości lub innych pytań, polecamy się. 🙂
Renata
4 grudnia 2021 @ 09:48
Huston mamy problem
Mąki z tapioki też nie mogę niestety,
mąki i skrobi kukurydzianej raczej unikam( 85% z upraw GMO)
skrobi z pszenicy zdecydowanie nie mogę używać.
Jak żyć panie Mirku, jak żyć ?
Pozdrawiam
Atelier Smaku
4 grudnia 2021 @ 13:19
No to fajnie, że przegadaliśmy wszystko przez telefon. W razie czego, jesteśmy do dyspozycji. Dziękujemy za zakup szkolenia i życzymy powodzenia !
Ela
12 grudnia 2021 @ 05:46
Dziękuję 😊 życzę Wam radosnych świąt z najbliższymi i bardzo cieszę się, że jesteście, już od dawna oglądam Wasze filmiki. Bardzo lubię Wasz radosny sposób bycia, styl prowadzenia programów i kolorowo — alternatywny świat, który wspólnie tworzycie. Marzą mi się warsztaty na żywo, ale na to pewnie też przyjdzie czas.
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie, Ela
Atelier Smaku
13 grudnia 2021 @ 05:48
Pięknie dziękujemy za tyle miłych słów. Będzie nam bardzo miło spotkać się na żywo i wspólnie pogotować oraz spędzić czas. Wszystkiego, co najlepsze i radosnych Świąt.