Chcesz nauczyć się piec pyszny i zdrowy wegański chleb bezglutenowy, który smakuje jak ten z najlepszych piekarni ? Nasz kurs to idealne miejsce, aby odkryć tajniki przygotowywania wypieków bez glutenu w domowym zaciszu. Bez względu na to, czy masz alergię na gluten, celiakię, czy po prostu chcesz urozmaicić swoją dietę, ten kurs jest dla Ciebie !
Na naszym kursie poznasz najważniejsze różnice pomiędzy pieczywem tradycyjnym a bezglutenowym. dowiesz się, jak pracować z mąkami bezglutenowymi, nauczysz się, jak uzyskać idealną konsystencję ciasta, odpowiednią strukturę oraz chrupiącą skórkę. Dowiesz się także, jak przechowywać taki rodzaj chleba, aby jak najdłużej zachował świeżość oraz jak podawać go z różnymi dodatkami. Kurs dedykujemy nie tylko osobom na diecie wegańskiej i bezglutenowej, ale również miłośnikom zdrowego odżywiania i domowych wypieków.
Stworzyliśmy go z myślą o osobach początkujących, jak i tych z doświadczeniem w pieczeniu chleba, które chcą nauczyć się nowych technik i przepisów. Dołącz do nas i odkryj, jak proste i satysfakcjonujące może być pieczenie pysznego, wegańskiego i bezglutenowego chleba !
Program kursu
- 5 Sections
- 16 Lessons
- Dożywotnio
- Wstęp2
- Zaczyny i zakwasy2
- Chleby zakwasowe4
- Chleby drożdżowe6
- Przechowywanie i podawanie chleba2