01. Wstęp
02. Mąki bezglutenowe
03. Zaczyny i zakwasy
03.a. przygotowanie zakwasu
03.b. przechowywanie zakwasu
03.c. przygotowanie zaczynu drożdżowego
04. Chleby zakwasowe :
— Chleb gryczany jasny na zakwasie
— Chleb gryczany razowy z ziarnami na zakwasie
— Chleb gryczany z bananem na zakwasie
— Chleb kukurydziany na zakwasie
05. Chleby drożdżowe :
— Chleb gryczany na drożdżach
— Chleb kukurydziany z suszonymi pomidorami na drożdżach
— Chleb gryczany z bananem na drożdżach
— Chleb ryżowy na drożdżach
— Chleb z garnka na drożdżach
06. Chleby inne :
— Chleb z fermentowanej kaszy gryczanej i teffu
— Chlebek turecki
— Pumpernikiel
07. Przechowywanie i podawanie chleba
— Wykorzystanie czerstwego chleba
08. Błędy i wpadki przy robieniu chlebów
09. Wegańskie i bezglutenowe pasty i pasztety do chlebów
10. To już koniec 🙂
Monika S
28 lipca 2023 @ 08:41
Bardzo jestem wdzięczna, że trafiłam na Państwa Stronę. Jestem mamą synka na diecie 3xbez początkującą. Kiedy będzie ten kurs dostępny ? Dlaczego jest tak mało kursów online. Ja jak i moje znajome mamy takich dzieci na diecie — początkujące — z chęcią by skorzystały z pomocy profesjinalistów. Bardzo by się przydały kursy z filmami jak krok po kroku przygotować takie dania. Co innego ebok , a co innego oglądać punkt po punkcie jak prawidłowo trzeba coś zrobić żeby wyszło jadalne i to jeszcze bez nabiału bez glutenu i bez jajek i bez kukurydzy u nas. Przygotowuje dania dla synka z różnych książek ale nie zawsze są smaczne, nie wychodzą tak jak trzeba i synek nie chce ich jeść — a w internecie nie ma tyakich kursów i pomocy. Owszem są eboki ale film to film jest większa szana , że taki laik nic nie sknoci. 🙂 Pozdrawiam Państwa serdecznie
Atelier Smaku
28 lipca 2023 @ 16:12
Dzień dobry. Dziękujemy bardzo za wiadomość. Oba kursy online — czyli kurs pieczenia chleba i robienia pierogów — są dostępne. Można wykupić do nich dożywotni dostęp. Jeśli lubi Pani korzystać z filmików, to polecamy nasz kanał na Youtube, gdzie znajdzie Pani pół tysiąca przepisów bezglutenowych, bez jaj i nabiału. Pozdrawiamy serdecznie.