Wegańskie i bezglutenowe wypieki na słodko
Program warsztatów :
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli :
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej ;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej ;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski ;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy ;
Czego się nauczysz ?
- Babka drożdżowa ;
- Brownie słodzone daktylami ;
- Ciastka karobowe ;
- Karmelowy tort bezowy z figami ;
- Kokosanki ;
- Mufinki makowe ;
- Mufinki orzechowe ;
- Mufinki z jagodami ;
- Pączki gryczane z cynamonowym cukrem pudrem ;
- Sernik z tofu i okary ;
- Sojabłecznik ;
- Sernik na zimno ;
- Tarta cytrynowo-miętowa.
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.