Wegańskie i bezglutenowe kotlety, placki oraz sosy
Program warsztatów :
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Czego się nauczysz ?
• Kotlety sojowe & chutney pomidorowy ;
• Kotlety z grochu & chutney z mango ;
• Placki z pieczarek & sos musztardowo-karobowy
• Placki z liści rzodkiewek & sos jogurtowo-ziołowy ;
• Kotlety z soczewicy & sos żurawinowo-chrzanowy ;
• Placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami & sos szpinakowo-serowy ;
• Panierowany boczniak i seler a’la schabowy & chutney z buraczków i wiśni ;
• Pulpety w chrzanowym sosie ;
• Sznycle ziemniaczane & sos grzybowy ;
• Tofu i dynia w kokosowej panierce ;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.