Wegańskie i bezglutenowe kotlety i sosy
Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli:
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
Czego się nauczysz?
- Kotlety sojowe & chutney pomidorowy;
- Kotlety z grochu & chutney z mango;
- Kotlety z kaszy jaglanej & sos musztardowy;
- Kotlety z okary & sos jogurtowo-ziołowy;
- Kotlety z soczewicy & sos żurawinowo-chrzanowy;
- Kotlety z ziemniaczane z suszonymi pomidorami & sos szpinakowo-serowy;
- Panierowany boczniak i seler a’la schabowy & chutney z buraczków i wiśni;
- Pulpety w chrzanowym sosie;
- Sznycle ziemniaczane & sos grzybowy;
- Kotlety ziemniaczane z suszonymi pomidorami & sos szpinakowo-serowy;
- Panierowany boczniak i seler a’la schabowy & chutney z buraczków i wiśni;
- Tofu i dynia w kokosowej panierce;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.