Wegańskie i bezglutenowe grillowanie
Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli:
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
Czego się nauczysz?
- Warzywne szaszłyki & chutney śliwkowy;
- Grillowane jabłka z nadzieniem selerowym;
- Pieczarki nadziewane;
- Grillowana polenta z pieczarkami;
- Nie-gyros z sosem nie-tzatziki;
- Grillowana papryka z kremem z topinambura;
- Burgery z bobowiną;
- Placki z pieczarkami;
- Szaszłyki owocowe z lodami;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.