Wegański i bezglutenowy street food
Program warsztatów :
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Czego się nauczysz ?
- Pizza Calzone
- Pizza Fritta
- Zupa Pho
- Gyros w tortilli
- Burgery nie-mięsne
- Placki ziemniaczane z Coleslawem
- Naleśniki po meksykańsku
- Falafele z bobu
- Gofry z kokosową bitą śmietaną
- Donuty z cukrem pudrem
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.