Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej
Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli:
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
Czego się nauczysz?
- Gryczane bliny z majonezem z kalafiora;
- Pizza wegańska;
- Naleśniki z konfiturą z dyni i z pomarańczy;
- Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane ryżem i pastą z wędzonego tofu;
- Gnocchi w sosie szpinakowym;
- Zupa Minestrone z lanymi kluskami;
- Farsz meksykański do naleśników;
- Papryki nadziewane ziemniakami z kapustą i grzybami i chutney śliwkowy;
- Pasztet z soczewicy i sos chrzanowo-wiśniowy;
- Tarta z czekoladowym kremem;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.