Mięsna kuchnia bezmięsna bez glutenu
Program warsztatów :
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli :
- Chcesz zacząć gotować pyszne wegańskie bezglutenowe obiady i przekąski ;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy ;
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej ;
- Chceszauczyć się przygotowywać własne wyroby „mięsne” bez mięsa ;
Program warsztatów :
Poznajemy się przy lampce bezalkoholowego wina i przechodzimy do krótkiej części teoretycznej podczas której poznacie podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Czego się nauczysz ?
- Wegańskie flaczki ;
- Galareta czyli wegańskie „Zimne nóżki”;
- Wegański gyros i sos tzatziki ;
- Wegańska kaczka z jabłkami ;
- Wegańska kaszanka ;
- Wegańska metka ;
- Wegański paprykarz ;
- Wegańska pasztetowa ;
- Wegańska ryba po grecku ;
- Wegański smalczyk z jabłkami ;
- Wegański tatar z bakłażana.
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.