Skip to content
Zrzut-ekranu-2020-11-7-o-00.51.37-600x592
Offline

Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie

Pracownia kulinarna Atelier Smaku, Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

Kup bilety - 290 PLN

CENA: 290 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w:

CZAS TRWANIA: ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, i już martwisz się o to, co postawisz na świątecznym stole? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować pierogi, bigos, galaretę, pierniki i ciasta bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ korzystamy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:

  • Chcesz poznać tajniki wegańskich i bezglutenowych przepisów;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
  • Chcesz zaskoczyć swoich bliskich daniami własnej roboty;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie rozwiązania;

Program warsztatów:

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której podzielimy się “tajnikami” bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak tradycyjna mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jeden z wybranych przepisów do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 1f642
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?

  • Bigos;
  • Galareta;
  • Kutia;
  • Mufinki makowe;
  • Pierniczki orzechowe;
  • Pierniczki karobowe;
  • Pierogi ruskie;
  • Pierogi z kapustą i grzybami;
  • “Ryba po grecku”;
  • Sernik z tofu i okary;
  • Zupa grzybowa;

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Warsztaty poprowadzimy my czyli Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Jesteśmy autorami książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych emitowanych na antenie Kuchni +, obecnie na kanale www.ateliersmaku.tv na YouTube.

Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU to kameralna, profesjonalnie wyposażona szkoła gotowania, w której odbywają się warsztaty kulinarne dla amatorów i profesjonalistów. W związku z tym, że nie używa się tutaj produktów odzwierzęcych oraz glutenu, miejsce to stanowi bezpieczną przystań dla osób, którym taka kuchnia wypełniona aromatem świeżych ziół, przypraw i naturalnych składników, jest bliska z powodów ideologicznych lub zdrowotnych.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.