Skip to content
Zrzut-ekranu-2020-11-7-o-00.51.37-600x592
Offline

Wegańskie i bezglutenowe Boże Narodzenie

Pracownia kulinarna Atelier Smaku, Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

Kup bilety — 290 PLN

CENA : 290 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w :

CZAS TRWANIA : ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE : info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe, i już martwisz się o to, co postawisz na świątecznym stole ? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak prosto i szybko przygotować pierogi, bigos, galaretę, pierniki i ciasta bez użycia jaj, nabiału i mąki pszennej.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ korzystamy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli :

  • Chcesz poznać tajniki wegańskich i bezglutenowych przepisów ;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej ;
  • Chcesz zaskoczyć swoich bliskich daniami własnej roboty ;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie rozwiązania ;

Program warsztatów :

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której podzielimy się “tajnikami” bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak tradycyjna mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jeden z wybranych przepisów do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz ?

  • Bigos ;
  • Galareta ;
  • Kutia ;
  • Mufinki makowe ;
  • Pierniczki orzechowe ;
  • Pierniczki karobowe ;
  • Pierogi ruskie ;
  • Pierogi z kapustą i grzybami ;
  • “Ryba po grecku”;
  • Sernik z tofu i okary ;
  • Zupa grzybowa ;

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Warsztaty poprowadzimy my czyli Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Jesteśmy autorami książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych emitowanych na antenie Kuchni +, obecnie na kanale www.ateliersmaku.tv na YouTube.

Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU to kameralna, profesjonalnie wyposażona szkoła gotowania, w której odbywają się warsztaty kulinarne dla amatorów i profesjonalistów. W związku z tym, że nie używa się tutaj produktów odzwierzęcych oraz glutenu, miejsce to stanowi bezpieczną przystań dla osób, którym taka kuchnia wypełniona aromatem świeżych ziół, przypraw i naturalnych składników, jest bliska z powodów ideologicznych lub zdrowotnych.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.