Skip to content
374-thickbox_default-Warsztaty-kulinarne-Podstawy-bezglutenowej-kuchni-weganskiej-600x600
Offline

Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej

Pracownia kulinarna Atelier Smaku, Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35

Kup bilet — 290 PLN

CENA : 290 zł od osoby

Udział w warsztatach wykupisz w :

CZAS TRWANIA : ok. 4 godzin

DODATKOWE INFORMACJE : info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe ? Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak zmienić sposób codziennego gotowani, tak by żyć zdrowo, a jednocześnie nie tracić dobrego smaku potraw.

Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli :

  • Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej ;
  • Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej ;
  • Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski ;
  • Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy ;

Program warsztatów :

Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu.

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz ?

  • Gryczane bliny z majonezem z kalafiora ;
  • Pizza wegańska ;
  • Naleśniki z konfiturą z dyni i z pomarańczy ;
  • Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane ryżem i pastą z wędzonego tofu ;
  • Gnocchi w sosie szpinakowym ;
  • Zupa Minestrone z lanymi kluskami ;
  • Farsz meksykański do naleśników ;
  • Papryki nadziewane ziemniakami z kapustą i grzybami i chutney śliwkowy ;
  • Pasztet z soczewicy i sos chrzanowo-​wiśniowy ;
  • Tarta z czekoladowym kremem ;

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój.

Na podstawie art. 38 ust. 12 ustawy o prawach konsumenta, prawo do odstąpienia od umowy w przypadku biletu na warsztaty jest wyłączone. Bilety nie są imienne, dlatego możliwe jest przekazanie biletu na warsztaty innej osobie.

W przypadku posiadania silnych alergii zagrażających życiu lub zdrowiu, każdorazowo klient, przed zakupem biletu, zobowiązany jest poinformować sprzedawcę o okolicznościach uniemożliwiających korzystanie podczas warsztatów z określonych produktów żywnościowych. Wykupując bilet bez udzielenia sprzedawcy wyżej wymienionej informacji uznaje się, że nie ma przeciwwskazań do udziału klienta w warsztatach.