Bezglutenowe chleby i wegańskie pasty oraz pasztety
Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli:
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
Czego się nauczysz?
- Chleb gryczany na zakwasie;
- Chleb gryczany na drożdżach z żurawiną;
- Chleb kukurydziany za zakwasie;
- Chleb kukurydziany na drożdżach z pomidorami;
- Ryżowy chleb tostowy;
- Ciabatta;
- Focaccia;
- Słodkie bułeczki jaglane;
- Lniane grissini;
- Hummus z tymiankiem;
- Hummus czekoladowo-daktylowy;
- Pasta z awokado;
- Pasta a’la pasztetowa;
- Pasta a’la makrelowa;
- Pasta a’la metka;
- Pasta z ciecierzycy;
- Pasta z soczewicy;
- Pasztet z grochu;
- Pasztet z ciecierzycy;
- Smalczyk z jabłkami;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.