Wegańskie i bezglutenowe kotlety i sosy
Program warsztatów :
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli :
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej ;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej ;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski ;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy ;
Czego się nauczysz ?
- Kotlety sojowe & chutney pomidorowy ;
- Kotlety z grochu & chutney z mango ;
- Kotlety z kaszy jaglanej & sos musztardowy ;
- Kotlety z okary & sos jogurtowo-ziołowy ;
- Kotlety z soczewicy & sos żurawinowo-chrzanowy ;
- Kotlety z ziemniaczane z suszonymi pomidorami & sos szpinakowo-serowy ;
- Panierowany boczniak i seler a’la schabowy & chutney z buraczków i wiśni ;
- Pulpety w chrzanowym sosie ;
- Sznycle ziemniaczane & sos grzybowy ;
- Kotlety ziemniaczane z suszonymi pomidorami & sos szpinakowo-serowy ;
- Panierowany boczniak i seler a’la schabowy & chutney z buraczków i wiśni ;
- Tofu i dynia w kokosowej panierce ;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.