Skip to content
1/10 wegańskich i bezglutenowych przepisów dla dzieci
Hummus czekoladowy z daktylami
Gofry z bitą śmietaną
Bananowe pancakes
Naleśniki na słodko
Pizza z pieczarkami
Lody truskawkowo-bananowo-kokosowe
Placki ziemniaczane
Jaglane muffinki z jagodami
Owocowe szaszłyki z lodami
Wegański kogel-mogel
2/Przepisy na początek lata
Sałatka ze szparagami i truskawkami
Nie-sernik truskawkowy
Placek z rabarbarem
Placki z liśćmi rzodkiewki
Smoothie z kawą i karobem
Warzywne szaszłyki ze śliwkowym chutneyem
Bułki z suszonymi pomidorami i bazylią
Chłodnik z bobem i kiszonymi ogórkami
Burgery z nie-mięsem z bobu
Konfitura owocowo-kwiatowa
3/Przepisy na środek lata
Lody czekoladowe z jagodami
Tosty z grillowanymi warzywami i pastą nie-makrelową
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Polenta z kurkami
Lemoniada hibiskusowa z miętą
Chłodnik owocowy
Focaccia z tapenadą
Placki z cukinii
Galaretki malinowo-jabłkowe z bitą śmietaną
Sałatka z sosem jogurtowym
4/Przepisy na koniec lata
Jaglane muffinki z jagodami
Lasagne z warzywami
Spaghetti z cukinii
Śliwki pod kruszonką
Ciabatta z karczochami
Leczo z wędzonym tofu
Konfitura śliwkowo-czekoladowa
Ryżowe racuchy z jabłkami
Lemoniada z gruszek i limonek
Nie-metka z bakłażana
5/Przepisy na początek jesieni
Dynia w chrupiącej panierce
Strudel z jabłkami i waniliowym sosem
Knedle ze śliwkami
Musaka
Konfitura gruszkowo-rokitnikowa
Makaron z borowikami
Pasta warzywno-orzechowa
Placki z brukwi
Dyniowe latte macchiato
Słodki sos śliwkowo-dyniowy
6/Przepisy na środek jesieni
Muffinki dyniowe z cynamonowym lukrem
Jesienne warzywa z kaszą gryczaną
Placek ze śliwkami
Jabłecznik sypany
Pizza z topinamburem
Krem z brukwi
Zupa minestrone z polentą
Smoothie z jarmużem i owocami
Jesienna zapiekanka z dynią
Bułeczki cynamonowe
7/Przepisy na rozgrzewające dania jesienno-zimowe
Gulasz z cieciorką
Zupa gulaszowa
Kluski dyniowe z prażonymi jabłkami
Budyń kawowy z pieczoną dynią
Jesienna zapiekanka makaronowa
Pieczone nadziewane jabłka
Krupnik z kaszą gryczaną
Flaczki z boczniaka
Imbirówka z konfiturą imbirowo-cytrynową
Gorąca czekolada z karobem i morwą
8/Przepisy bożonarodzeniowe
Zupa grzybowa z kluskami
Pierogi z soczewicą i oliwą truflową
Keks z mango
Kutia z kaszy jaglanej
Bigos nie-myśliwski
Krokieciki z kapustą kiszoną i soczewicą
Pierniczki korzenne
Makowiec na kruchym cieście
Nie-ryba po grecku
Karobowy grzaniec
9/Przepisy na karnawał
Pączki z mango
Faworki
Donuty
Nachosy z salsą pomidorową
Kebab z tempehu w tortilli kukurydzianej
Calzone z suszonymi pomidorami
Pianki kokosowe w czekoladzie
Trufle rumowe w czekoladzie
Warzywa w tempurze
Nie-smalczyk
10/Desery i przekąski karnawałowe
Faworki
Pączki z cynamonowym cukrem pudrem
Gofry belgijskie
Oponki serowe
Krakersy z ziołami
Grissini z oliwkami
Nie-kogel-mogel
Szarlotka z bitą śmietaną
Karmelowy tort bezowy z figami
Tiramisu
11/Przepisy na początek wiosny
Wiosenny koktajl i wegański twarożek
Twarożek ze słonecznika
Tabbouleh z kaszy jaglanej
Marchewkowe kluski z pesto
Warzywne smoothie
Sok z pokrzywy, jabłek i cytryny
Chłodnik à la litewski
Deser z marakują i malinami
Deser z chia i mango
Farinata /socca z oliwkami i rozmarynem
12/Wegańskie i bezglutenowe przepisy wielkanocne
Babka drożdżowa z mango
Pulpeciki z tofu w sosie chrzanowym
Mazurek kawowy
Barszcz biały
Pascha migdałowa
Majonez kokosowo-ziemniaczany
Pasta nie-jajeczna
Sernik z tofu
Pasztet z ciecierzycy z orzechami i żurawiną
Chleb tostowy