Bezglutenowe chleby i wegańskie pasty oraz pasztety
Program warsztatów :
Poznajemy się przy filiżance pysznej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu 🙂
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Zapraszamy Cię jeśli :
- Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej ;
- Chcesz poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej ;
- Chcesz zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski ;
- Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy ;
Czego się nauczysz ?
- Chleb gryczany na zakwasie ;
- Chleb gryczany na drożdżach z żurawiną ;
- Chleb kukurydziany za zakwasie ;
- Chleb kukurydziany na drożdżach z pomidorami ;
- Ryżowy chleb tostowy ;
- Ciabatta ;
- Focaccia ;
- Słodkie bułeczki jaglane ;
- Lniane grissini ;
- Hummus z tymiankiem ;
- Hummus czekoladowo-daktylowy ;
- Pasta z awokado ;
- Pasta a’la pasztetowa ;
- Pasta a’la makrelowa ;
- Pasta a’la metka ;
- Pasta z ciecierzycy ;
- Pasta z soczewicy ;
- Pasztet z grochu ;
- Pasztet z ciecierzycy ;
- Smalczyk z jabłkami ;
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.